onsdag 25 november 2009

Finns det någon regel man borde känna till?


Alltså, angående julen, hur mycket julklappar man borde köpa, vem man borde träffa, hur mycket mat det är tillåtet att frossa i sig... För jag tycker att jul-ångesten blir mer påtaglig för varje år som går...
och på söndag är det 1:a advent...

11 kommentarer:

Daniel sa...

Jo sån stress å sen e det över på ett hui.

Mycket stress för en dag

Sarah sa...

Näää - tycker var och en gör som de vill!! Som du säger - varför stressa upp sig? Det ska ju faktiskt vara en trevlig familjehögtid - inte meningen att man ska bryta ihjäl sig av stress!! Ta det lugnt, och njuuut! Kraaam!

Potatishäxan sa...

Nope, det finns ingen regel. Jag har alltid haft julångest men den blir lättare för varje år. Julklappar - inte många, bara till barnen. Julkalander - ingen med grejer i, bara en trevlig magnettavlegrej som vi köpt på Guldfynd för flera år sen, den är lika kul varje år tycker ungarna. Mat - äta så mycket man bara orkar är min devis. Koka knäck och baka lussekatter. Vi firar jul med en go blandning folk: vänner, mammor och diverse överblivna släktningar =). KRAM!

Helen sa...

Japp, daniel, jag håller med dig, Sarah, tack för alla tips o råd... Potatishäxan, hursomhelst så tycker jag det är tvärtom för mig, Ångesten ökar för vart år, och jag blir liiite mer galen för varje gång ;-)

jonna sa...

Jag håller inte på med sånt. Julångest. Det är hemskt onödigt faktiskt. Och som S säger "Man får göra lite som man vill". ;) Så, våga vägra julångest och njut av ett gäng värmeljus, familjen, vännerna och god mat istället! puss!

jonna sa...

Och nej! Inga regler! :)

Helen sa...

Tack Jonna! Inga regler får det bli. Min bror hade nån liknande ångest, eller nått, och tyckte att allt vore lugnare om vi kom till dem över jul, så det är planen att vi ska göra det.

Jenny sa...

Lyssna till ditt hjärta...

Helen sa...

Ja, min vän. Det gjorde jag, så nu ska jag softa i de småländska skogarna med min familj och brorsans familj. I flera dagar! Nice :-)

MassageLotta sa...

Man gör som man känner...ena julen är si och andra så.....precis så som hjärtat slår...

Helen sa...

Tack för tipsen :-) I år firar vi med min bror har vi bestämt, 4 vuxna och 4 barn, alldeles lagom!