fredag 23 oktober 2009

Teater

Så trött man kan vara en fredag!
Men, det är klart, igår var jag ju i stora staden och tittade på teater med ett gäng jobbarkompisar. Kul hade vi, och lite vin slank ju ner innan föreställningen...ja, mellan akterna också... Viktigt i sociala sammanhang... Och teaterföreställningen, den var faktiskt riktigt underhållande.
"Tiggarens opera" var det vi såg, utbudet var magert när vi skulle boka biljetter, men det gör inget för den här teatern var helt klart sevärd, en pjäs som handlade om den undre världen, med inslag av både humor och bedrövliga karaktärer.

Så nu funderar jag på nästa teater-uppsättning som kommer nu i vinter, kanske något man skulle ta med familjen på? För teater måste vara mer utvecklande för en 7-åring än att alltid bara gå på bio... Och det hände faktiskt förr ibland att jag och mannen tog en tripp till teater som helgnöje.
Föreställningen heter "Snövit och sju miffon" , undrar om det passar? För snövit och de sju dvärgarna är ju en saga som man läst minst tusen gånger, så handlingen borde man känna igen. En modernare variant av bröderna Grimms saga, där karaktärerna de sju dvärgarna är utbytta till de sju funktionshindrade a`la 2000-talet; en allergiker, en social fobiker, en autistisk etc.
Kan bli riktigt underhållande, en spegling av hur samhället ser ut idag...

2 kommentarer:

Jenny sa...

Men du... är det en barnföreställning egentligen? Eller e det bara soctanten i mig som filosoferar...

Helen sa...

Hehe... allt e ju relativt... läste nått om att det ska passa 7-åringar, men vad vet man...