söndag 28 februari 2010

Biobesök.

Igår tog vi med tjejerna och deras jämngamla kusin på bio. "Prinsessan och grodan" såg vi, en jättegullig film med en fin undermening som bara Disney har en förmåga att förmedla.

Tacka vet jag alla dessa Disneyfilmer, det finns alldeles för mycket skräpfilmer för småbarn nuförtiden. Hemma hos oss vet barnen vad de får och inte får se, vi bojkottar dum-TV, barnprogram där de bara skriker och slåss hela tiden. Nix, oväsen och dumheter får de nog tillräckligt av ändå.

Jag kan inte låta bli att tänka på hur länge sedan det var som man inte såg en barnfilm på bio, när jag och mannen T var och såg på en film som var för oss...Hm...ja det var ju ett tag sedan...Tror bestämt att det var Sagan om ringen. Japp, och det var i januari 2003...ett liiitet tag sedan... Kanske vi borde göra ett litet biobesök för bara oss två snart...

4 kommentarer:

jonna sa...

haha! Ja, verkar verkligen vara på tiden med en dejt med bio! ;)

Potatishäxan sa...

Lyckliga ni som kan slippa dum-tv. Med Johanna har det varit lätt, hon vill ändå bara se på Bolibompa, Bobster, Amigo och sånt. Men lillebror... Helt besatt i Ben 10, Bakugan och sånt skit. Fattar inte var han får det ifrån, vi har visserligen såna kanaler men det måste vara kompisarna som berättar vad man kan se. Man får väl hoppas att det går över. Som tur är gillar han det som Johanna gör också. Han är rätt kul för han älskar Disneys Snövit och sånt, Barbie i Nötknäpparen och så Ben 10 och gänget =)

Helen sa...

Ja, jag vet inte om det var så ätt i början... mina gillar egentligen också allt det där, winx, fairy odd parents, u mane it...Men när man märker på lekarna att de har sett för mycket dum-TV, ja, då får det vara nog... Så vi drog ner TV-tittandet till nån dag i veckan bara och då blev det genast lite enklare för dem att bestämma bättre TV, när det blev lite mer begränsat ;)

Jenny sa...

Sen vi bytte tv-leverantör, så har vi tagit bort Cartoon kanalen. Bara trams. Mestadels. Ett och annat guldkorn, som faktiskt också finns på Bolibompakanalen eller att köpa på dvd.